Mossa tips

  God Helg på er.

Mossa? Hur gör man mossa, stryker på filmjölk och det funkar bra,,,,,,,,,,Men inte på allt, vi har ett Thaihuvud, blomsterflickan och en urna, allt i terakotta, nu i vinter har mossan frusit av, så det är nog inte bra att filmjölka terakotta saker. Klotet på bild, där fungerar det bra och på våra betongsvampar och fat.


Solen skall skina och varmen skall stiga, om detta nu blir så, så är det ett bra tillfälle att klippa fruktträd och klippa ner perennor, ta fram krukor och tjuvstarta våren med att plantera Penséer. Jag fick en härlig bukett tulpaner och jag satte i klipp från körsbär, forsytia och magnolia.


Hade bra i helgen.
Mvh gert

Full fart mot våren.Full fart mot våren, idag var det en riktig vårdag, jag satt på Thaihusets trädäck med en kopp faffe, solen gassade med sina 6,1gr.+ och fåglarna överröstade varandra och jag njöt och jag hade radion på inne i Thaihuset och det blev nyheter där det meddelades om att vår kronprinsessa och Daniel ÄNtLIGEN hade förlovat sig, Nu sprider sig våren i hela kroppen och man får spring i benen, Denna nyhet blev ju ett ljus i den mörka tunnel som råder i landet och vi får önska lycka till och vi får se framemot bröllopet.
Hade mvh gert.
#Allt för många kvinnor åro slavar under modet och alltför många män öro slavar under kvinnor.¤
Mc Cardie.

Mys i Thaihuset.Hej, ikväll skall vi se på melodifestivalen i vårt Thaihus och med Thaimat. det blir Tom Kha Gai (kycklingsoppa med galangal) och Larb (kryddstark Färssallad) och till detta dricker vi Thailänsk öl (Singha).
På tal om melodifestivalen så blir det en svår omgång, tre av våra favo finns med i startfältet. BWO, såklart och inte minst E.M.D. samt Rickfors, de kommer att få kämpa på mot övriga i startfältet som oxå är bra, blir svårt att rösta eller får man rösta på ens favo..........
 galangal-

Hade ! gert

Skånsk vinterdag.

 Skånsk vinter.

Vintern har ruskat till i trädgården med köldrekord på minus 8gr. och 3-4 m. snö. Nej här blev det fel, det skall vara cm. Vi får se om vintern överlever helgen, just nu är det + - noll, och av fåglarna att dömma så är våren på gång, fast i fjol kom vintern först i mars, den som lever får se.


Att ha snö på palmer och bambu är rätt exotiskt. Våra oldlingar har snötäcket över sig och det skyddar mot frost, så det är OK.


Snart kan man hänga ut tvätten i trädgården igen och ta sig en glass är ju inte fel. Mvh gert.
 

Ufo i Vegeholm.Hej, Ufo i Vegeholm finns på  http://kullamannen.blogg.se/jagarnyhar  vi ses där.
Hade. gert

Design i trädgården.Hej, idag roade jag mig med att ta lite bilder på form o färg, medan hunden rastade sig i trädgården.


Naturen kan oxå.


Ha det fint i solen.
Mvh gert.

Alla hjärtans dag .                                                           Alla hjärtans dag.

Idag var en solen på sitt allra bästa homör och jag med, så för att få njuta tog jag ut kameran och fota en hel del, litet smakprov på några av bilderna, 2-3gr. pluss och sol, men i skuggan var det lite frost kvar. Vår hund hade födelsedag så skåneflaggan åkte upp och han fick ett märgben ock en långpromenad tillsammans med Saras tax.
 Den här talgoxen satte sig bara 2m ifrån mig.
 Här är min hund.   och detta är Taxen.

 

  Ha en fortsatt bra dag. Mvh. gert.

                    Hjärtat har motiv, som förståndet ej känner.  (Pascal)

Förberedelserna i trädgården.Hej trädgårdsfans!

Nu har det blivit tid att förbereda och planera trädgården inför våren. Tid att ta fram alla fröerna som ni tog i höstas, nu skall de sås i såbrätte eller miniväxthus, om ni inte tog tillvara fröer så är fröerna framplockade i gardenshopen och på varuhusen, så kan man välja ut vad man vill ha. Bakkers nya trädgårdskatalogen är nu ute och den köper vi mycket ifrån, har bra kvalité på planter och ett kul sortiment. En bra nätkatalog är www.nelson.se med fröer och bra tips om odling från frö till planta.
Fröer som vi uppskattar i vår trädgård är, Rosenskära, Zinnia, Rudbeckia, Flitiga Lisa, Tagetes, Ringblomma m.m. När ni nu sår och har såjorden framme så är det oxå tid att ta sticklingar från Pelargonian och Fuchsian m.m. Begonian skall nu förgroddas, precis som potatisen så nu är det mycke på gång. Då frågar ni vart allt detta skall stå när man inte har något drivhus, JO de skall stå i era fönster, precis över elementen, så de får den goa undervarmen som behövs för att ni skall lyckas med odlingarna. Var inte rädda för att misslyckas, det finns alltid planter att köpa på plantskolan.
Hade och lycka till.
Mvh gert.

Tillbaka till våren...

  Vårt projekt .. 

Hej trädgårdsvänner !!

Så var det frostfritt igen, så vi kunde fortsätta med vårt projekt, stenläggning av innergården och infarten till denna.  Jag tror att vi blir klara på lördagen och sen skall vi bara avgrusa stenläggningen. Vi hade 4gr. pluss i dag och det märktes på fåglarna i trädgården, vi fick besök av pilgrimmsfalken som slog klorna i fläskspäcket och svan och gässträcken drog fram till Skälderviken. Idag har fåglarna spelat upp alla sina serenader och kärleksdanserna har börjat, jag tror att det har uppstått tycke för några, för de har kollat fågelholkarna och takpannorna.


Kärleken gör hyddan till ett gyllene slott.
Hade. gert.
Ps. sol i morgon, njut av den. Ds

Vårens bakslag..

  Vårens bakslag.

Hej gardenlovers!!!
OCH så kom då bakslaget, snö, men vadå. Jag såg på tv:en i morse från jockmocks marknad, det är c:a 17ggr. minus och det blåser kuling och smö, då motsvarar det c:a 50grader kallt och då sade en dam att det var början på våren och att vårkänslorna spira, så vad med vårt lilla bakslag. ahablaha. Något possitivt blev det ändå för jag säkrade vinterbilderna.Hade gutt, och tänk att hur jävligt man än har det , är det alltid någon som har det värre.
Krama om er.
Mvh. gert