Vår miljö!

Skogarna på södra sidan av Hallansåsen mot V-sjön och Rössjön mår inte bra enligt mina ögon, men jag har kanske fel.

Detta är en Bokskog och inte en Park, det som slog mig vid första anblicken var att det såg ut som det var städat som en park och det andra var att boklöven från ifjol inte var förmulltnade eller i alla fall påbörjad förmulltning och om några veckor fylls det på med ett nytt lager med löv. Bokskogarna har en minnimal undervegetation normalt, men här finns ingen.

Samma sak här i Granskogen, ingen undervegetation och inte äns en svamp i skogen, vart är vi på väg.

Är det denna maskin som är boven när den går fram i våra skogar och fäller cell för cell av jordens andningsvägar, OM man överför detta till människan, så är denna maskins framfart är ungef´är som om man fick en KNIV i lungan och man andas sämre, för det är skogen som producerar vårt syre.

Här ser vi vad denna maskin kan åstadkomma i en till synes frisk skog med en rik undervegetation och ett rikt djurliv och inte nog med denna framfart. Nu kommer kanske det värsta i skogsavverkningen. Trädstockarna skall samlas upp och köras till ett uppsamlingsställe och därifrån köras till ett sågverk eller till en massafabrik, detta är OK. MEN nu skall skogen röjas och flisas, stubbarna skall bräckas upp och tagas bort och marken vältras, (på åkern plöjas) och sedan planterar man ny skog, nästan direkt så att fröer och andra växter inte hinner etablera sig. Man dammsuger marken på allt, istället för att låta grenar och annat vara kvar för att ge näring och återhämtning av naturan och låta maskar och svampar taga hand om den ekologiska processen i vår natur så får vi en mångfalld och nya arter kan etablera sig och skogen mår bra och vi oxå, för vi är en del av naturen. Vi måste vara rädd om vår jord så det inte blir som andra planeter i vår rymd som har 500gr. varmt p.g.a. växthusefekten, trots att det inte har varit någon människa där, så jag tror att våra utsläpp från jordens innre är långt mycket farligare än vad våra bilar och fabriker släpper ut, men för den sakens skull ska vi vara återhållsamma med vår nedskräpning och utsläpp.
Hösten är här med en färgsprakande prakt, så passa på att njut av naturen, ut i naturen i Oktober då hela färgpaletten Finns i naturan, tag matsäck med och upplev naturen i naturen.
Ha en skön höst hälsar Kullamannen.

Veckans dörr/fönster!

Förra veckans fönster var från stora staden, Stockholm, Slotts Boden. Denna veckas dörr är en hantverksdörr av högsta klass, men var finns den? Bloggens namn kan vara en letråd eller var man skall leta efter dörren.

Smidet är oxå lokalt från denna hamnby.
Mbh. Kullamannen.


Min favo plantskola!

BO GRÖNT, min favoplantskola i Danmark, med Danmarks största utbud av allt som hör till en trädgård och med priser, trots valutan, imångt och mycket är billigare än de Svenska plantskolorna. Bästa sättet avv taga sig till Bo Grönt i Hörsholm är att ta motorvägen mellan Helsingör mot Köpenhamn och ta av vid avfart 10 och köra mot Köpenhamns hållet 500m så ligger plantskolan utmed motorvägen.

Jag har gjort ett bildspel, så ni kan se något av plantskolan, ni kan även gå in på däras hemsida, www.bgh.dk för mer info. bildspelet for ej kopieras utan tillstånd. Ha en bra tur till Bo Gröt i Danmark hälsar gert-åke "Lilla Sofiero"


Kyrkvalet ?


Idag är det kyrkvalet! Vet inte om man skall rösta eller inte, med tanke på hur kyrkans folk behandlar vår kärlek, man&man eller kvinna&kvinna, om jag röstar så blir det med all säkerhet inte någon från KD ialla fall, hela det gänget är ju felprogramerade mågon stans, tycker faktiskt synd om dem att vara så fel 2009. Jag tror att jag skall sova på saken.
Kyrkan på bild är Väsby Kyrka, som är min kyrka från min barn o ungdomstid, en kyrka med delar från medeltiden och storheter som sonen till Thycko Braes är begravd här. Ni som har vägarna förbi Väsby Kyrka, stanna till och titta in i en mycket sebar kyrka, jag kommer med ett inlägg inom kort, men jag fattas några intresanta bilder, som jag skall plåta först.
Rösta för kärleken och besegra de Kärlek och samvetslösa, Förlåt dem för de veta inte vad de göra, har någon sakt för länge sedan, hälsar Kullamannen. 

Veckans dörr/fönster!

Förra veckans dörr var på fyren i Mölle. Denna vecka blev det ett intressant fönster från en butik, men var finns fönstret? Kommentera svar.

Var är detta för fönster?
Ha en go vecka, Kullamannen.

Halloween på Tivoli !

Halloween på Tivoli i Köpenhamn den 9-18 oktober. 

Då har Tivoli förvandlas till en riktig Halloweenfest med allt man kan tänka sig och som tillhör Halloween. Åk dit på en enorm Halloweenupplevelse utöver det vanliga, ta god tid på er.
Ha en god tur på Tivoli, hälsar Kullamannen.


Fräcka fredag!

Fräcka fredag, ett passande klipp.
Ha en bra helg, Kullamannen.