Månadens bild juli.

Månadens bild, Skåne.

Ha det bäst, hälsar Kullamannen.

Lördags godis!


Lördagsgodis till resan till Danmark och Pride på Köpenhamn.

Man behöver lite extra enargi.

Ni som vill ha mer info gå in på www.sentry.nu Där är bra info vad denna är bra för och varför man skall använda.

Dricka till kvällen, kanske???
Ha en bra helg hälsar kullamannen.

Dagens rea-fynd på Väla.

Dagens reafynd på Väla.

Nike skorna med 70% rabatt, ett bra pris tyckte jag, under 400kr.

Lee- tröjan 100kr i rabatt. jetteskön kvallité.

Brotherskallingar.

Och en kräm för ansiktet, lite dyr kanske men expediten sa att den skulle vara bra, så man får lita på henne.
Väla stormarknad är under förvandling, delar av IKEA håller på att rivas, för ett nytt stort IKEA och vägarna byggs om och många nya affärer skall byggas. Jag kommer att följa förändringarna, så det kommer lite efter hand på bloggen.
Ha det bäst ! gert.

Goda drycker i varmen.


Detta vinet, väl kylt, passar bra i hängmattan eller vid stranden, kanske i båten.

Mys till kvällen på bryggan eller alltanen, en dryck som blir förhöjd om man lägger frysta jordgubbar i som isbitar och då håller den kylan bra i sommarvarmen.

Skål och njut av sommaren i dag, imorron kan det vara försent. Hälsar kullamannen.

Blixtar & dunder, Helsingborgs under!

Helsingborgsfestivalen var mycket blixtar & dunder, men även knallar med stånd av skilda karaktärer, hattar, solglasögon, kläder för olika väder, saker och mat från när och fjärran samt underhållningstält med undehållning både på brädden och tvären samt lite på höjden. Tivoli med karoseller  och musik för små och stora.

Mycket folk runt om på festivalen.

Här kunde man bli i gungan.

Negativt var kanske att det var så utsträckt och att gatorna inte var avstängda för trafik. En tanke om att förlägga festivalen från Knutpunkten ända fram till Pålsjö kallbad hade nog varit ett bra alternativ i framtiden för då hade det blivit bilfritt och kanske höjt festivalen ett snäpp, nu var det mest rörigt och utdraget.

De flästa fesivalbesökare trivdes nog i vimmlet men lite mycket blåljus med polis och ambulans, störde stämningen på festivalen, somliga kan ju inte ha kul på vårt sätt utan vissa måste ha kul med händerna, tråkigt men så har det ju alltid varit, även på den gamla goda tiden.
Vi längtar redan till nästa festival, ha de bäst, hälsar gert.

En skön helg.

Lördagen bar det iväg till Danmark, vi hade ropat in ett par vasor på Lauritz i Köpenhamn och skulle avhämtas innan kl. 16. och vi körde i god tid så vi inte behövde jäkta, vi tog oxå ut karta och vägbeskrivning på Eniro, men som ofta stämde inte beskrivningen med verkligheten, så det blev att fråga sig fram och det var inte det lättaste, men efter många möder och stort besvär kom vi till Lauritz och då visade det sig att de vaser som vi hade ropat in, inte var av jern utan av tunn plåt och då kunde vi inte ha dem i trädgården som tänkt och då ångrade vi köpet utan problem.
Vi passade på att ta en tur inom Backen, där vi åt och förnöjde oss.

Frukosten på söndagen blev uppåt dan och efter den åkte vi till loppis i Nyhamnsläge och det var ingen höjdare, vet inte om detta beror på finanskrisen eller inte för det var mest skräp och inte så många loppor.

Det var någon som tittade på en trädgårdsmölla och där var oxå en spinnrock

Auktionen hade inte något av intresse, ja ni ser själv. skräp.

Någon hade fyndat, plåt och renner till huset........................................................En granne som bytt renna på huset, men det såg kul ut när jag gick förbi, men så dålig var inte loppisen.

Sveriges rikes lag, så den hör ju inte hemma hos mig, men det är ju kul att ha på kontoret.

Den fick sin plats på gräddhyllan på kontoret.

Det var öppen mölla på Kraperup, så vi körde dit och fick se när möllan var igång.

Mjölnaren var i full gång med att mala och packetera mjölet till hugade kunder.

Kaffe och kakor bakade på mjöl från möllan kunde man njuta av och lite försäljning av grönsaker från bygden och så mald mjöl från möllan. Man kan bli medlem i bygdeföreningen och stötta bygdens kulturmöller och gårdar.

På vägen hem körde vi om Farhult och köpte lite perenner till trädgården.

Lite perenner blev det 25st á 20 kronor stycket, vi fick tag i en del arter som vi inte hade tidigare.

Hemma var det lugnt och skönt tyckte katten och tog en lur i hammoken.
Ha det bäst hälsar gert.

Evians Roller Bebies


Detta klipp är helt sjukt bra.
Njut av bebisarna, ha de gert.

Sex i Naturen.

Sex i Naturen, Jag kom ivägen med min kamera så hon fläkte ut sig framför kameran och han vågade inte genomföra sin  akt framför mig, hon låg kvar länge och väntade med uppfläkt sköte.Hur går akten till? Jo hon står stadigt på alla sina ben, sen viker hon ner vingarna vid sidorna så att undersidan på vingarna kommer upp och sedan viker hon upp kroppen så att  det skall vara lätt för hanen att befrukta henne.
Ha det bäst hälsar gert.

Den Skånska dialekten på utrotningslistan.Den Skånska dialekten är på utrotningslistan och det måste vi göra något åt. Hissa den Skånska flaggan så att alla påminns om att prata på den skånskadialekten.. Ni Skånska artister glömm inte att prata och sjung på Skånska och var stolta över det och inte bara artister ut oxå du och jag som är Skåningar. Våra förebilder som Edvard Persson, Östen Vanebrink, Ernst Hugo Geregård mfl. mfl.

Timbaktu är en i raden som håller sig till Skånskan, Peps Persson, Amanda Jensen vår nya Siv Malmqvist, hm.

Vi skall vell inte behöva använda prästkragen till att räkna.... prata på Skånska- prata inte på Skånska-prata på Skånska osv............................ Ni vet att där Skåne slutar tar Norland vid, Hallandsåsen. Den Skånska kraften håller igen så gott det går, så att inte någon tunnel skall göras till den Skånska myllan  MEN broen mellan huvudstäderna, Malmö och Köpenhamn är en viktig länk och där gick det fort att bygga och vår utvigning med en bro mellan Danmark och Tyskland då är Skåne förankrat med sin tillhörighet. Smile, Det var bara en tanke, jag tycker att vi måste vara rädda om våra dialekter, här i Sverige det är en mysig känsla att vi kan höra var man kommer ifrån, Skåne, Gottland, Stockholm, Göteborg och Norrland samt Karlsta. m.m.
Va stollta över era dialekter, så ses vi hin sian gäret, så senner vi vora grebbor i roolebören odå geller de at ni håller i agebrädan si ni int ramlar au, o hopp int ovor skaglana for do kan ni fo komög i trälodorna o do kam man holla si for grin.
Mbh kullamannen.

Pojkarna på Fredriksdal


Fredriksdalsslott i Helsingborg från trädgårdssidan.

Uppdukat och klart för söndagsmiddan.

En promenad i Hälsingborgs gamla kvarter.

Här inne i buskarna härjar Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern.

En stockagår hitflyttad och uppförd i origenal.

En större bondgård med lador för djur och loga.

Detta lilla bageri har sitt ursprung från Farhults trakten.

Hagarna för djuren var oftast ingärdade på detta sättet med  granestörar som var ihopnejjade med granevidjor.

En av traktens möllor har fått sin plats på Fradriksdal.

Här är pojkarna i hagen.

Stenjären kantade vångarna eller längs vångavägen.

Vad vore en picknick i kohagen.

här är höhässjan på plats för att torka höet.

Har ni vägarna förbi Helsingborg, så besök Fredriksdals friluftsmuseet och upplev Skåne från en svunnen tid och det finns mycket att se, rosenträdgård, grönsaksodling, örtaträdgård. teater och kafé, utställningar, m.m.
Ha det bäst hälsar gert-åke.

Månadens bild juni.Månadens bild är tagen vid Ranarps Strand. Skåne, sol, värme, blå himmel. juni.
Mvh. gert-åke