Den Skånska dialekten på utrotningslistan.



Den Skånska dialekten är på utrotningslistan och det måste vi göra något åt. Hissa den Skånska flaggan så att alla påminns om att prata på den skånskadialekten.. Ni Skånska artister glömm inte att prata och sjung på Skånska och var stolta över det och inte bara artister ut oxå du och jag som är Skåningar. Våra förebilder som Edvard Persson, Östen Vanebrink, Ernst Hugo Geregård mfl. mfl.

Timbaktu är en i raden som håller sig till Skånskan, Peps Persson, Amanda Jensen vår nya Siv Malmqvist, hm.

Vi skall vell inte behöva använda prästkragen till att räkna.... prata på Skånska- prata inte på Skånska-prata på Skånska osv............................ Ni vet att där Skåne slutar tar Norland vid, Hallandsåsen. Den Skånska kraften håller igen så gott det går, så att inte någon tunnel skall göras till den Skånska myllan  MEN broen mellan huvudstäderna, Malmö och Köpenhamn är en viktig länk och där gick det fort att bygga och vår utvigning med en bro mellan Danmark och Tyskland då är Skåne förankrat med sin tillhörighet. Smile, Det var bara en tanke, jag tycker att vi måste vara rädda om våra dialekter, här i Sverige det är en mysig känsla att vi kan höra var man kommer ifrån, Skåne, Gottland, Stockholm, Göteborg och Norrland samt Karlsta. m.m.
Va stollta över era dialekter, så ses vi hin sian gäret, så senner vi vora grebbor i roolebören odå geller de at ni håller i agebrädan si ni int ramlar au, o hopp int ovor skaglana for do kan ni fo komög i trälodorna o do kam man holla si for grin.
Mbh kullamannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0