Hösten har kommit till Skåne!

Äntligen fick vi oxå höst i Skåne!

Mellan centrum i Helsingborg och Sofiero, breder Pålsjöskog ut sig, en blandskog av mestedels Bok och Ek samt andra lövträd, det finns lite Gran oxå.

Dessa tjocka, gamla Ekstammar  blandat med Bokträden bildar en magik i skogen, en riktig gammelskånsk skog.

Helsingborgarna älskar sin skog, att promenera i och här finns då upplysta motionsspår, vissa kvällar har Polisen sin fysträning där, så att det blir lite säkrare att springa på kvällen. Landborgen sträcker sig längs skogen, så det är ju inte fel att taga picknikkorgen med sig till fina utsiktsställen ut över Öresund och Danmark.

Många av stigarna har asfaltsbeläggning så att handikappade i rullstol och barnvagnar är inget hinder för att ge sig ut på skogspromenad, cykla går oxå bra.

Pålsjö gammelskog med sin Paviljong, det är ju som i gammla tider, då kunde man äta sillatallrik på Midsommar och då var där alltid en man som spela dragspel, för det mesta var han så Full att han låg på rygg och spela, för alla bjöd sprit på han, men spela kunde han.
Nu kommer jag till ett stort MINUS i Pålsjöskog. JAG kan inte förstå vad de här två röda stugorna har här att göra i denna gammla skog, den som har get tillstånd att bygga dessa Smålänska stugor borde betala en flyttning av dessa fula stugor och bekosta uppbyggnad av två Paviljonger istället. Stugerna hör inte hemma här eller byt ut fasadklädseln till obehandlad Lärk eller Ek brädor och ge byggnaderna VASSTAK istället. Man undrar om det finns någon bygg och miljönämnder i Helsingborg.

Ut och njut av gammelskogen, där ett träd ramlar så ligger det kvar om inte det ligger över väg och stigar, på så sätt bildas gammelskog och det måste vi vara rädda om och bevara.
Ha de, Kullamannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0