Vår miljö!

Skogarna på södra sidan av Hallansåsen mot V-sjön och Rössjön mår inte bra enligt mina ögon, men jag har kanske fel.

Detta är en Bokskog och inte en Park, det som slog mig vid första anblicken var att det såg ut som det var städat som en park och det andra var att boklöven från ifjol inte var förmulltnade eller i alla fall påbörjad förmulltning och om några veckor fylls det på med ett nytt lager med löv. Bokskogarna har en minnimal undervegetation normalt, men här finns ingen.

Samma sak här i Granskogen, ingen undervegetation och inte äns en svamp i skogen, vart är vi på väg.

Är det denna maskin som är boven när den går fram i våra skogar och fäller cell för cell av jordens andningsvägar, OM man överför detta till människan, så är denna maskins framfart är ungef´är som om man fick en KNIV i lungan och man andas sämre, för det är skogen som producerar vårt syre.

Här ser vi vad denna maskin kan åstadkomma i en till synes frisk skog med en rik undervegetation och ett rikt djurliv och inte nog med denna framfart. Nu kommer kanske det värsta i skogsavverkningen. Trädstockarna skall samlas upp och köras till ett uppsamlingsställe och därifrån köras till ett sågverk eller till en massafabrik, detta är OK. MEN nu skall skogen röjas och flisas, stubbarna skall bräckas upp och tagas bort och marken vältras, (på åkern plöjas) och sedan planterar man ny skog, nästan direkt så att fröer och andra växter inte hinner etablera sig. Man dammsuger marken på allt, istället för att låta grenar och annat vara kvar för att ge näring och återhämtning av naturan och låta maskar och svampar taga hand om den ekologiska processen i vår natur så får vi en mångfalld och nya arter kan etablera sig och skogen mår bra och vi oxå, för vi är en del av naturen. Vi måste vara rädd om vår jord så det inte blir som andra planeter i vår rymd som har 500gr. varmt p.g.a. växthusefekten, trots att det inte har varit någon människa där, så jag tror att våra utsläpp från jordens innre är långt mycket farligare än vad våra bilar och fabriker släpper ut, men för den sakens skull ska vi vara återhållsamma med vår nedskräpning och utsläpp.
Hösten är här med en färgsprakande prakt, så passa på att njut av naturen, ut i naturen i Oktober då hela färgpaletten Finns i naturan, tag matsäck med och upplev naturen i naturen.
Ha en skön höst hälsar Kullamannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0